Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Για όσους έμειναν έκπληκτοι από την συμπεριφορά του κ. Στύλιου, τα παρακάτω τα έγραψα στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 (δείτε το post), όταν έκπληκτος έμαθα οτι ο Ακραίος Στύλιος έγινε Υφυπουργός (Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να το πιστέψω). Εγώ λέω καλύτερα που έγινε έτσι και τον παραίτησαν σήμερα. Φαντάζεστε τον υφυπουργό να βγάζει ανακοίνωση στις 8 Ιανουαρίου 2015 για τα 24 χρόνια από την δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα στην Πάτρα; Ως τι θα μιλούσε; Καλύτερα που έγινε έτσι σήμερα και έφυγε από το Υπουργείο. Διεσώθη η κομματική του διαδρομή !!!!


(Δική μου ανάρτηση - 3 Σεπτεμβριου 2014) : Φιλε και συμφοιτητη Κοσμα εχω πεσει απο τα συννεφα. Θυμαμαι κατι ηλεκτρισμενες συνελευσεις στην Α31 εκεινα τα χρονια. Αυτο ως ενα βαθμο ειχε ενδιαφερον. Φοιτητες και νεοι τοτε θα πουμε και μια κουβεντα παραπανω. Αυτο που προσπαθω να ξεκαθαρισω στην μνημη μου ειναι η συνελευση στα μεσα Ιανουαριου 1991 (Για την ακρίβεια Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 1991) την μερα που δολοφονηθηκε απο Τραμπουκους Ακροδεξιους ο συγχωρεμενος Τεμπονερας. Στην συνελευση του Φυσικου Α.Π.Θ. την επομενη μερα προσπαθω να θυμηθω ποιοι μιλησαν απο την ΔΑΠ τι ακριβως ειπαν ( η καλυτερα αν σεβαστηκαν τον νεκρο) και αν ηταν ο νεος υφυπουργος αναμεσα τους. Αν δεν με απατα η μνημη μου (πρεπει να ειμαι ομως σιγουρος για να μην παρω αμαρτια σε βαρος του νεου υφυπουργου), μαλλον η εξελιξη και οσα ειπωθηκαν στη συνελευση εκεινο το πρωι δειχνει οτι ο εν λογω βουλευτης δεν επρεπε να μπει υφυπουργος Παιδειας. Ας τον βαζανε σε αλλο υπουργειο αλλα οχι στο Παιδειας.

ΣΧΟΛΙΟ -1  Δεν τον γνώρισα προσωπικά, αλλά ήταν μπροστάρης στις συνελεύσεις . Καλά έκανε και υπερασπιζόταν τις ιδέες του. Αλλά ήταν ακραίος !!! Ακραίοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Και τραμπούκοι επίσης. Απλά βλέποντας το βίντεο σήμερα θυμήθηκα τα δοξασμένα χρόνια των συνελεύσεων του Φυσικού. Σήμερα στην Βουλή ήταν σαν να μιλούσε σε Συνέλευση του Φυσικού. Και πάλι λίγα του ξέφυγαν. Δεν θυμάμαι τελικα τι είχε γίνει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 1991. Το πιο πιθανό εκείνο το πρωι να μην είχε τολμήσει να πατήσει το πόδι του στο Πανεπιστήμιο κανένας από την Παράταξη που ήταν υπεύθυνη πολιτικά για την δολοφονία του Τεμπονέρα. Αλλά στις υπόλοιπες συνελεύσεις έδινε ρεσιτάλ. Μια φορά θυμάμαι είχε ξεφύγει τόσο που ανέφερε για τον Λαλιώτη ( Παλιοπασόκοι ουυυυυυυυυυυυυ) που συνεργάζεστε με αναρχικούς ( και ξαναούρλιαζε κάτι μακρόσυρτα ουυυυυυυυυυυυυυυ). Κραύγαζε και ούρλιαζε !!!! Οι υπόλοιποι της ΔΑΠ, από ότι θυμάμαι ήταν πολύ συγκροτημένα, ενημερωμένα και μετριοπαθή άτομα, με αποψεις, θέσεις. Ήταν μαχητικοί, πολύ καλοί ομιλητές και τους σεβόσουνα απόλυτα ως πολιτικούς αντιπάλους. Ήταν και είναι και καλά παιδιά. Αυτός μόνο είχε ένα στυλ πολύ extreme. Τραμπουκισμούς όμως δεν είχε κάνει. Ήταν ακραίος στην διατύπωση των απόψεων και έχανε τον έλεγχο. Αυτό που έγινε και σήμερα .


ΣΧΟΛΙΟ -2 Στις απόψεις και στον τρόπο που τις διετύπωνε ναι. Για τραμπουκισμούς δεν είχα ακούσει τίποτα. Άλλωστε για μπάχαλο και τραμπουκισμούς στο Φυσικό, στους δρόμους και στο Πανεπιστήμιο, είχαμε και άλλες παρατάξεις και άλλους ακραίους που τα κατάφερναν !! Αυτός μόνο μιλούσε άγαρμπα και άκομψα !!


ΣΧΟΛΙΟ -3  Η πορεία του στο ΤΕΙ Άρτας χρίζει προσοχής. Όποιος βλέπει ημερομηνίες, ξέρει τους νόμους για τα κριτήρια πρόσληψης και τις κατάλληλες προυπηρεσίες καταλαβαίνει τι έγινε. Σε αυτό το σημείο όμως μια παρατήρηση. Σε όλη την Ελλάδα έχουν μετρηθεί πόσες είναι παρόμοιες περιπτώσεις που αθόρυβα βολεύονται κυρίως στην Τριτοβάθμια !!! Δεν του καταλογίζω αυτό. Αυτός τουλάχιστον εκτέθηκε στον πολιτικό στίβο και μπορούμε σήμερα να βλέπουμε το βιογραφικό του. Όλοι οι υπόλοιποι δίπλα μας (οι πάρα πολλοί) που δεν εκτείθενται και δεν τους παίρνει χαμπάρι κανείς !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: