Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013)


 https://www.youtube.com/watch?v=vdZj5TaW95Y


Για όσους λίγους αγαπούν το Ελληνικό basket πάνω από την ομάδα τους:

Το Ελληνικό basket εδώ και περίπου 25 χρόνια, λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι από τα λίγα πράγματα στην Ελλάδα που βρίσκεται στην κορυφή σε Ευρωπαικό και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε περίπου 11 εκατ. και έχουμε καταφέρει τόσους τίτλους, διακρίσεις κοκ. Είναι μεγάλο κέρδος για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ να κερδίζει μια Ελληνική ομάδα το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα (TO CHAMPIONS LEUGAE στο Basket) και να υπάρχει άλλη ομάδα που να την κερδίζει και να παίρνει το Ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι επίσης μεγάλο κέρδος να παίζεται μπάσκετ τόσο υψηλού επιπέδου εδώ και τόσες δεκαετίες:
1) από τα ξυρισμένα κεφάλια του 1983,
2) το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 1987,
3) τα τρία final four του ΑΡΗ,
4) την πρώτη νίκη του Άρη απέναντι στην barcelona μέσα στην Βαρκελώνη, με τις χαμένες ελεύθερες βολές του Chicko Cibilio το 1988
4) τον αγώνα 4.00 τα ξημερώματα απέναντι στις ΗΠΑ, με το καλάθι του Γαλακτερού που δεν μέτρησε (θα τους κερδίζαμε από τότε) το 1990.
5) την δεύτερη θέση απέναντι στην πανίσχυρη ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ το 1989,
6) τα ευρωπαικά κύπελλα του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ,
7) τους τίτλους και τις συνεχείς παρουσίες στα final four του ΘΡΥΛΟΥ, του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ,
8) την πρώτη θέση της Εθνικής το 2005 στο Ευρωπαικο.
9) την νίκη με κατοστάρα της Εθνικής απέναντι στην DREAΜTEAM του NBA (να το ξαναπώ κερδίσαμε στον ημιτελικό την DREAMTEAM του ΝΒΑ με κατοστάρα) το 2006 και την δεύτερη θέση παγκόσμια.
 

 Νικος Γκαλης: "Το μπασκετ είναι πάνω από όλα θέαμα και παιχνίδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: